Fátylat rá - Hatodik adás összefoglalója

Tibi nagyon izgul, hogy milyen lehet a másik pár, velük egykorúaknak képzeli őket. Viki magas, vékony és szőke hajú menyasszonyt képzel el, ami végül csak részben jön be, ugyanis Orsi nem szőke, de a többi leírás illik rá. A megismerkedés után Viki megállapítja, hogy Tibiék jóval fiatalabbak, és sokkal jobban izgulnak, mint ők. Számára ők még gyerekek, azt látja rajtuk, hogy nagyon meg vannak ijedve. Tibi azonnal konstatálja, hogy Viki és Csabi közül nem a vőlegény hordja a nadrágot.
Elsőként két pontban is döntésnek kell születnie. A lagzi és a ceremónia helyszínével kapcsolatban kell a pároknak egyezségre jutniuk. Először Viki és Csabi lakodalmi helyszínét nézik meg. Ők egy sátorban szeretnék megvendégelni a násznépet, de a sátor Tibi szerint túl kicsi, ráadásul ők pont az efféle esküvőtől ódzkodtak. Később kiderül, hogy Orsi és Tibi is sátorban szeretnék megtartani a lakodalmat, Csabiék pedig nem értik, hogy akkor miért ellenezték korábban a sátras esküvőt. Viki és Csabi a ceremóniát egy pavilonban képzelik el a szabad ég alatt, Tibi szerint viszont túl sok a bokor és kevés a hely a násznépnek, nem fog tudni mindenki helyet foglalni. Szerinte is szép a helyszín, viszont túl egyszerű, túl hétköznapi lenne így az esküvő. Csabit felháborítja, hogy Tibi mindenbe beleköt. Tibi és Orsi egy csúszdaparkban szeretné megtartani az esküvőt, a ceremónia után pedig ruhástul szeretnének lecsúszni az óriáscsúszdán. Szeretik az extremitást, szeretnének egy kis bulit vinni az esküvőbe. Viki rögtön kijelenti, hogy ő bizony ezt nem vállalja be. Amikor aztán döntésre kerül sor, Csabiék bevallják, hogy idegesek, Tibiék pedig állítják, hogy nem hajlandóak engedni. Végül Vikiék beadják a derekukat, azt remélve, hogy ezzel barátságosabb légkört teremtenek majd.
A következő körben a menüről kell döntenie a két párnak. Mivel Csabi hobbija a vadászat, a vadgazdálkodás, ezért kifejezetten vadételeket képzelnek el az esküvői vacsorán. A fácánlevest sós, vizes tésztának titulálják, Orsi pedig kétségbe van esve, hiszen ő csak csirkét hajlandó enni. A levest a vaddisznópörkölt követi, amiről Tibi úgy vélekedik, hogy olyan, mintha fakérget rágna, az öccse pedig ezt megkóstolva biztosan pizzát rendelne magának az esküvőn. Csabinak rosszul esik, hogy Tibiék minden apró részletbe belekötnek. Orsi és Tibi előételnek sült jércemellett választanak zöldségkörettel és salátával. Viki kicsit kiakad, amikor meglátja, hogy a salátán kapor van. Az újházi tyúkhúslevest Vikiék túl sósnak találják, a joghurtban pácolt csirkemellről és a szezámmagos bundában sült sertéskarajról pedig úgy vélekednek, hogy ez nem egy lakodalmi menü, ennél még Viki is jobbat főz otthon. A döntés során mindkét pár tántoríthatatlan. Tibiék attól félnek, hogy a násznépnek nem ízlenének a vadételek, ráadásul Orsi sem eszik meg mást, csak csirkét. Viki pedig egy menzához hasonlította Tibi és Orsi elképzelését. Mivel egyik pár sem enged, alternatív módon kell meghozni a döntést. A vőlegények fognak megküzdeni ezért a pontért, a menyasszonyok magukra hagyják őket. Kiderül, hogy Tibinek és Csabinak férfias küzdelemben kell megküzdeniük. Az nyeri ezt a pontot, aki több fekvőtámaszt tud nyomni. Végül Csabinak sikerül eggyel több fekvőtámaszt nyomnia, és ezzel megnyerik maguknak a menüválasztás lehetőségét. Tibi elárulja, hogy nagy nehézséget okoztak neki a fekvőtámaszok, hiszen négy helyen drótozták a kezét, mert korábban szilánkosra tört. Csabi értékeli az erőfeszítést, és kezet fog Tibivel. Tibi viszont csak annyit tud erre mondani, hogy Csabiék egyék csak a vadast, ők meg majd hozzák a szendvicseket otthonról.
Ezek után a zenéről kell döntést hozniuk a pároknak. Viki és Csabi lakodalmas élőzenét szeretnének. Orsinak ettől menekülési kényszere van, Tibi pedig csak a 13. pálinka után tudja elviselni. Orsi és Tibi disco zenét képzeltek el, amit egy garázs tetején ülve, retro környezetben prezentálnak egy magnó segítségével. Csabiék kicsit meglepődnek, ők erre a zenére nem tudnának felhőtlenül szórakozni. Amikor döntésre kerül sor, kiderül, hogy Viki és Csabi foggal-körömmel ragaszkodnak az lakodalmas zenéhez. Mivel Tibiék számára a lakodalom helyszíne és a menü volt a leglényegesebb pont, a zene pedig nem olyan fontos, ezért átengedik Csabiéknak a zeneválasztás jogát.
A végén kerül sor a ruhaválasztásra, ami a menyasszonyok számára előreláthatólag a legkeményebb küzdelmet fogja jelenteni. Orsi egy sellő fazonú csipkés, uszályos ruhát választott, mert nőiesen szeretne kinézni. Viki szerint ez a ruha rajta sokkal nőiesebben állna, mint Orsin, mivel ő a vékony alkatával kislánynak tűnik Viki mellett. Orsi lelkesen próbálja rávenni Vikit arra, hogy az ő ruháját válassza, és próbálja elmagyarázni Vikinek, hogy rajta miért állna jól ez a ruha. Ezek után Viki mutatja be az általa választott ruhát, amit már meg is vásárolt, miután Csabi megkérte a kezét. Orsinak túl sok az abroncsos ruha, ráadásul abban nem is lehet lecsúszni az óriáscsúszdán. Amikor döntésre kerül sor, úgy tűnik, hogy egyik menyasszony sem fog engedni. Végül Viki úgy határoz, hogy elfogadja Orsi ruháját és azt fogja feláldozni a csúszdán. Nagyon fáj neki ez a döntés, de az esküvő programja megkívánja, hogy lemondjon a ruhájáról. A műsorvezetők a menyasszonyok bátorságáért cserébe beígérnek egy meglepetést, amire csak később fog fény derülni.
Ez a döntés most azt is jelenti, hogy Orsi és Tibi választ majd elsőként ajándékot, hiszen ők vitték át több pontban az akaratukat. A csúszdaparkban gyülekezik a násznép, ott kerül sor a ceremóniára is. Tibi boldog, számára ennél jobb esküvő nem is történhetett volna. Viki hiányolja a vőfélyt, neki így kicsit szervezetlennek tűnik a szertartás. Csabinak nagyon tetszik Viki, annak ellenére, hogy az Orsi által választott menyasszonyi ruha van rajta. Viki szerint is jól áll, és a csúszdázáshoz is tökéletes lesz. Orsi nagyon boldog a ceremónia alatt, örül, hogy a babával a hasában hármasban állnak az anyakönyvvezető előtt. A szertartás után következik a szórakozás. Mind a négyen ruhástul csúsznak le az óriáscsúszdán. Tibinek ez volt minden vágya, úgyhogy már alig várja. Viki viszont nagyon fél, ráadásul tériszonya is van. Ennek ellenére végül annyira jól sikerül az első csúszás, hogy Viki még egyszer le szeretne csúszni. A párok csúsznak is még egyet, aztán pedig jöhet a násznép. Kiderül az is, hogy mi volt a korábban beígért meglepetés: mindkét menyasszonynak egy-egy új (és száraz) ruha. A lakodalomban Tibi először fürdőköpenyben bukkan fel, majd a násznép különböző tagjaitól kap kölcsönbe fehér inget, nadrágot. A vadételeknek végül nagy sikere van, egy szendvics sem kerül elő. Mindenki jól érzi magát, Tibiék vízipipáznak, a násznép másik fele vonatozik. Megérkezik a torta, Tibi pedig Orsit keresi, akinek nem tetszik a zene és ezért kicsit elvonul. A két menyasszonyt megtáncoltatja a násznép, Viki pedig meghatódik attól, hogy az egész család összegyűlt erre a nagy alkalomra. Ezután kerül sor az ajándékok kiválasztására. Először Tibiék választanak, akiknek mindegy, hogy melyik nyeremény jut nekik. Csabi jobban örülne a meglepetés ajándéknak, mert a pénz gyorsan elmegy. Végül Tibiék nyerik a menyasszonytánc összegét, összesen 78,500 forintot. Nagyon örülnek neki, hiszen a baba miatt lesz hogyan elkölteni. Viki és Csabi egy energiatakarékos mosógépet és egy videokamerát nyernek, amitől rendkívül boldogok, számukra ez tökéletes ajándék.