Fátylat rá Viasat3 - Horváth Éva és Müller Attila hamarosan egy esküvői reality műsorvezetője lesz,

Horváth Éva most már abba is szívesen belegondol, amibe eddig nem mert. A műsorvezető hamarosan egy esküvői reality háziasszonya lesz, ahol az extrémitás és a képzelet sem szabhat határt az álmoknak.
Fátylat rá! címmel indít esküvői reality-t a VIASAT3. Te leszel a műsor háziasszonya, várod a feladatot?
Horváth Éva: Számomra ez egy nagyon izgalmas játék! Ha az ember eltervezi, hogy mi, hogyan történjen élete nagy napján, abból általában nem szeretne engedni. Itt azonban kénytelen lesz, ugyanis két pár teljesen eltérő elképzelése találkozik és csak egy esküvőt rendeznek. Lesznek szerencsésebb és szerencsétlenebb párok, hiszen egyiküknek több kérdésben érvényesül majd az akarata. Belegondoltál abba, mi lenne, ha a másik oldalon állnál, játékosként?
Azért vannak olyan pontok, amiket nem hagynék, úgyhogy én biztosan nem engednék. Talán az esküvői ruha és az, hogy hogyan mondom ki a boldogító igent...
A műsor egyik fontos része az extrémitás. Már a felhívásban is az egyedi ötleteken volt a hangsúly. Mire számíthatunk? Itt aztán lesz minden! Extrémmé varázsolhatja az eseményt akár a helyszín. Láttunk már példát arra, hogy valaki a víz alatt szeretné kimondani a boldogító igent. De képzeld el annak a párnak az arckifejezését, aki teljesen hagyományos esküvőt tervezget magának, s mondjuk olyan döntés születik, hogy ejtőernyővel egy gépből kiugorva kell örök hűséget fogadniuk egymásnak. Én ilyen szituációban nem is lennék meggyőzhető. Inkább azt mondanám, hogy a férjem veszítem el! De, ha már extrémitás, annyit elárulhatok, hogy házikedvencek is oltár elé állnak majd.
Minden menyasszony tökéletes esküvőről álmodik. Te is? Érdekes, mert egy kezemen meg tudnám számolni, hány esküvőt láttam, s ezek a barátnőim hagyományos lagzijai voltak. Így abba bele sem tudtam gondolni, milyen lehet mondjuk egy extrém esküvő. Most, hogy látom, milyen elképzelésekkel érkeznek a párok a műsorba, elgondolkodtam, lehet, mégiscsak valami különlegesebb vonalat kellene majd képviselni. Számomra az a fontos, hogy egyedi legyen.


Van régóta dédelgetett álmod?
Már gyerekkoromban megálmodtam a menyasszonyi ruhámat. Azt hiszem, mindenkinek megvan, ha azt mondom, Guns N' Roses, November Rain, Stephanie Seymour... Elöl rövid, hátul hosszú uszállyal. Viszont az ízlésvilágomat és a menyasszonyokat elnézegetve valahogy a letisztultabb fazonokat preferálom. Ám mivel ennek még nincs itt az ideje, ráérek gondolkodni. A hangsúly most a mi kis párjainkon és az ő harcukon van.
Érzelgős típus vagy?
Igen. Szerintem a mai világban mindenki meghatódik, ha egy pár kimondja egymásnak a boldogító igent. Olyan jó látni az ifjú pár boldogságát, amit az örömanya és örömapa is végignéz, az egész család számára fontos ez a nap. Mindenkinek azt kívánom, hogy amit ott megfogadnak, örök életükig tartson! Számomra az összetartozás a szép ebben, ami itt megpecsételődik. Sokaknak nem fontos a "papír". Nekem igenis számít! Egyfajta megerősítés a másik és a világ felé is, hogy mi igen is összetartozunk.
Müller Attila lesz a műsorvezető társad, akivel nem először dolgoztok együtt. Egy kis "Sziget házasságot" már ki is próbáltatok. Erre a feladatra hogy készültök? Szerencsések vagyunk, mert külön nem kellett készülnünk, hiszen írott szövegeink nincsenek. Három évet dolgoztunk együtt annak idején, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megismerjük a másik ritmusát, érezzük egymást és tudjuk, hogy mikor kell közbeszólni és mikor nem. A munka tehát nagyon gördülékenyen ment.
A műsor szeptemberben indul, addig pihensz? Vagy már túl vagy a nyaraláson?
Nagyon kemény forgatások vannak a hátunk mögött, de változások voltak a felvételben, így azt a néhány napot ki tudtam használni és elmentem Máltára. A héten viszont visszacseppentünk a régi kerékvágásba, elkezdődött a párok összeismertetése. Nyár közepe óta minden az esküvők körül forog, s bár a műsor szeptemberben kezdődik, októberig biztosan forgatunk.