Fátylat rá Viasat3 - Első adás – szeptember 2.

Mindenki számára kiderül már az elején, hogy a pároknak melyik a sarkalatos pont az esküvő során. Tamás és Anita a helyszínhez ragaszkodik leginkább, míg Évinek és Jencinek a zene és a ruha a legfontosabb. Évi és Jenci egy hajón képzelik el a lakodalmat, míg Anita és Tamás az Álomautó Múzeumban szeretné ellejteni a násztáncot. Mivel Anita tengeribeteg és rosszul érzi magát a hajón, végül Évi és Jenci beadja a derekát.
Amikor a menüvel kapcsolatban kerül döntésre a sor, szintén Évi és Jenci az engedékenyebb, abban a reményben, hogy a hátralévő három pontban ők fognak győzedelmeskedni.
Anita és Tamás dj-t szeretne hívni az esküvőre, Évi és Jenci viszont más zenei stílust képvisel. “Igazából akkor esett le az állunk, amikor beléptünk a terembe és megláttuk, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar játszik ott.” vallja be Tamás. “Jenci nagyon ügyesen eltitkolta, hogy ennek a csodálatos zenekarnak már régóta tagja, úgyhogy számunkra nagy megtiszteltetés volt, hogy ezt hallhattuk.” Tamásék végül bele is egyeznek abba, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar szolgáltassa a zenét a közös lagziban.
Ezek után a menyasszonyok ruhapróbára mennek. Először Évi, majd pedig Anita mutatja be álmai menyasszonyi ruháját. Amikor döntésre kerül sor, Évi kijelenti, hogy semmiképpen sem enged a ruhájából. “Már nagyon vártam, hogy Éviből kitörjön a vadállat és egy picit erre is próbáltam játszani.” – mondja Anita, aki végül beleegyezik, hogy ő is az Évi által kiválasztott menyasszonyi ruhában járuljon az oltár elé.
De vajon lesz-e oltár? Évi és Jenci templomban, Anita és Tamás viszont extrém helyzetben, méghozzá versenyautóban ülve szeretné kimondani a boldogító igent. Végül Évi és Jenci úgy dönt, szeretnék ők is megmutatni, hogy milyen bevállalósak és vagányak, így beleegyeznek az extrém megoldásba. Jenci még hozzáteszi: “Pelenkát biztosítsatok!”
Az esküvői szertartásra az M0 még át nem adott szakaszán kerül sor. A ceremónia után a párok versenyautóba szállnak, úgy húzzák egymás ujjára a gyűrűt. “Már kislány korom óta erre vártam, hogy itt állhassak a párommal és ilyen extrém körülmények között mondhassam ki a boldogító igent.” – mondja Anita. Évi már nem ennyire lelkes, Jenci pedig kifejezetten félve száll be az autóba, sőt, rosszul is érzi magát. “Nem vagyok ilyen extrém típus, de Évikéért mindent megteszek. Remélem, hogy túlélem.”
A két párt a 100 Tagú Cigányzenekar várja, amikor begördülnek egy veterán autóval a lakodalom helyszínére. Tamás nagyon ideges, mert a másik násznép egy része elfoglalja az asztalukat. Végül rendeződik a helyzet, mindenki megnyugszik, jó hangulat kerekedik. A menyasszonytánc közben Tamás és Jenci közösen őrzik a dobozt, amibe az összegyűlt pénz kerül. Mivel Anita és Tamás érvényesítette több ponton az akaratát, ezért nekik adatik meg a lehetőség arra, hogy elsőként válasszanak a két doboz közül. Az egyik doboz a két menyasszonytánc összegét, a másik pedig egy meglepetést tartalmaz. Anita és Tamás mindenképpen a pénzes dobozt szeretnék megtalálni, ami végül sikerül is nekik. De vajon ők járnak jobban? Vagy Évi és Jenci, akik még nem tudják, hogy mit rejt a dobozuk? A két menyasszony végül összesen 184,500 forintot táncol össze. Jenci nagyon bízik abban, hogy egy emlékezetes ajándék lapul a dobozban. Végül erre is fény derül: Évi és Jenci egy egyhetes egyiptomi álomutazást nyernek és maximálisan elégedettek nyereményükkel.