Fátylat rá Viasat3 - Negyedik adás összefoglalója

A Fátylat rá negyedik adása igazán nem mondható rendhagyónak. Annak ellenére, hogy egy klasszikus lakodalom és egy kicsit extrémebb, de szintén valamelyest hagyományosabb vonalat képviselő pár vette fel egymással a küzdelmet, egészen új játékszabályok szerint játszottak, amire még nem volt példa. Zsuzsi és Csabi megismerkedése filmbe illő, ugyanis első találkozásuk alkalmával Zsuzsi csapos volt egy kocsmában, ahová Csabi vendégként tért be. Zsuzsi nem akarta beadni a derekát, ám a fiú kitartóan udvarolt, ajándékokkal halmozta el szíve választottját, aminek végül eljegyzés lett az eredménye. Csabi korábban nagy léhűtő volt, csajozott, bulizott, egyetlen lehetőséget sem hagyott ki. Viszont amióta megismerte Zsuzsit, teljesen megváltozott, és jó útra tért. Ami az esküvőt illeti, hagyományos ceremóniát terveztek egy huszárcsárdában, lakodalmas zenével. A győzelemért még egy ejtőernyős ugrásra is vállalkoztak, hogy bebizonyítsák, együtt mindenre képesek a cél érdekében.
Norbi egy pálinkázás során szeretett bele Katába, és még aznap este megígérte neki, hogy elveszi feleségül, aztán évekkel később, egy kórház folyosóján térdelve meg is kérte a lány kezét. Az eredetileg vidéki pár két csincsillával és nyolc tengerimalaccal él együtt Budapesten, saját bevallásuk szerint nem teljes az életük gyermekeik nélkül. Viharos a kapcsolatuk, Kata bevallotta, hogy Norbit képtelenség elviselnie annak, aki nem szereti igazán.
Punk esküvőt képzeltek el maguknak, és ezt olyannyira meg akarták valósítani, hogy Norbi megígérte, ha a másik pár nem egyezik bele az ő elképzelésükbe, akkor ő már este kilenckor trágár dalokat fog üvölteni - az asztal tetején, meztelenül. Nos, ez nem valósult meg, de azért így is szó érte a vőlegény viselkedését.
Ezúttal a menyasszonyok a vőlegények és a műsorvezetők kíséretében futottak neki a ruhaválasztásnak, ám több ember jelenléte csak még több feszültséget szült. Zsuzsi ruháját a másik pár túl egyszerűnek és szúnyoghálószerűnek ítélte, amire Csabi úgy kontrázott, hogy kakaduhoz hasonlította Katát az általa választott darabban. Végül - az eddigiektől eltérően - csakis a jövendőbeli férjek voltak jelen, amikor döntésre került a sor. Müller Attila egy pénzérmét dobott fel, és Kata ruhája lett a befutó.
Zenekar tekintetében - nem meglepő módon - szintén két eltérő elképzelés keltett feszültséget a szerelmesek között. Zsuzsi és Csabi autentikus lakodalmas zenét képzeltek el, míg Norbi és Kata olyan zenekarra gondolt, amely mindenféle műfajban otthonosan mozog. Ellenérvként mindkét pár azt hozta fel, hogy a másik zenéjére a násznép nem tudna táncolni, ezért kölcsönösen el is utasították egymás javaslatát. Müller Attila volt megoldásként azt javasolta: ismét feldobja az érmét, és legyen dupla vagy semmi. Aki nyer, az viszi a ruhát és a zenét is. Ám végül nem került sor a pénzfeldobásra - a párok kiegyeztek Zsuzsi ruhájában és Katáék zenekarában.
Helyszín tekintetében nem volt akkora konfrontáció, mint az előző két körben, persze a döntés így sem volt egyszerű. Norbiék sátras lagzit terveztek, míg Csabiék egy huszárcsárdában szerették volna megülni a lakodalmat. Mindkét esetben azon volt a hangsúly, hogy vajon befér-e a nagyjából 240 fős násznép.
- Nekem hirtelen elgurult a gyógyszerem, hogy nem értette meg azt, hogy én évek óta itt dolgozom, és igenis befér kerek asztallal ennyi ember - fejtette ki Csabi, de aztán megnyugodhatott, mivel Norbiék végül elfogadták a javaslatát.
Étel tekintetében a szituáció pont fordítva zajlott. Habár a beszólogatások most sem maradhattak ki, Csabiékat egyenesen lenyűgözte, hogy a másik pár menüjében a pacal is szerepet kapott. Így ők voltak azok, akik engedtek a saját elgondolásukból, ami mellesleg nagyban megegyezett a másik páréval. A helyszínt illetően hamar sikerült a két párnak kompromisszumot kötni, hiszen a csárda parkja, amit Csabiék választottak, csodálatos volt, mindezt pedig Norbiék ceremóniája egészítette ki tankcsapdás bevonulással. Innentől kezdve pedig nem volt más hátra, mint várni a nagy napot. A párok lovas kocsin érkeztek a szertartásra, majd az igen kimondása után megkezdődött a buli. Az ifjú párok jól érezték magukat az esküvőn, egyesek túl jól is, hiszen Norbi már nem tudott részt venni a dobozválasztásban, mert túl sokat ivott. Így Kata egyedül választott dobozt, mégpedig azt, amelyikben előzőleg a menyasszonytánc összegét helyezték el - vagyis Csabihoz és Katához került a meglepetés, ami ebben az epizódban egy tunéziai út volt. Kata boldogsága nem volt felhőtlen, ahogyan Csabi megjegyezte: - Olyan csalódottság ült ki Kati arcára, amit még soha senkin nem láttam.