Fátylat rá Viasat3 - Kilencedik adás összefoglalója

Kata egy szerény, kevésbé temperamentumos párban reménykedik, de ha mégsem így lesz, akkor őt sem kell félteni, felveszi a kesztyűt. Hajni izgul, hogy milyen lesz az ellenfél, abban reménykedik, hogy hasonló stílusúak, mint ők. A bemutatkozás után Kata megnyugszik, már el is könyvelte magában a győzelmet. Amikor Hajni megtudja, hogy Koszti görög származású, nagyon megijed, nem szeretne lemondani az amerikai-olasz gengszter stílusról, amit elképzeltek. Kata viszont fejébe veszi, hogy majd ő meggyőzi a másik párt arról, hogy van akkora hangulata egy görög esküvőnek, mint egy bármilyen másiknak.
Első körben a lakodalom helyszínét nézik meg a párok. Előbb Kata és Koszti mutatja meg, hol képzelte el az esküvő utáni bulit. Ezek után Hajniék vízparti éttermébe mennek. Katának nagyon tetszik az elegáns étterem, megkönnyebbülnek, hogy a másik pár nem egy lepukkant épületet választott. Koszti furcsállja, hogy nem a magyar hagyományokat szeretnék megvalósítani, hanem egy extrém esküvőt terveznek. A döntés során végül Kata és Koszti átadja a választás lehetőségét Hajniéknak, mivel tetszik nekik a hely eleganciája. Az első pontban így Hajniék nyernek.
Ezek után a menüt kóstolják végig a párok. Kata és Koszti csak görög ételeket szeretnének, Zsolt szerint viszont nem szabad a magyar násznépre a görög menüsort ráerőltetni. Hajnit a dekoráció fürdőszobára emlékezteti. A szőlőlevélbe tekert rizs ízlik mindenkinek, de Hajni nem tudja esküvőn elképzelni. A rizses, citromos csirkeleves Zsoltnak nem igazán jön be. A főétel bárány, tzatziki, grillezett feta sajt, souvlaki, grillezett zöldségek és csirke. Ezek után Hajni szeretné megmutatni, hogy milyen egy elegáns menüsor. Kata szerint viszont ez minden, csak nem elegáns, hiszen töltényhüvelyek és céltábla a dekoráció. Hajni és Zsolt olyan menüsort választottak, amelyik mindenkinek ízlik. Magyaros tyúkhúslevessel kezdenének, ezt követően pedig jönne a baconbe tekert sertésérme grillezett zöldségekkel, illetve pestós csirketekercs steakburgonyával. Kata a bárányt hiányolja. A döntés során kiderül, hogy Hajniék ragaszkodnak a magyar hagyományokhoz és nem szeretnék, ha rájuk erőltetnének olyat, ami tőlük idegen. Kata és Koszti úgy gondolja, hogy mivel Hajniék helyszínén lesz megrendezve a lakodalom, ezért az ő szakácsuk valószínűleg nem fogja tudni megcsinálni a görög menüsort, úgyhogy beleegyeznek Hajni és Zsolt menüjavaslatába. Később bevallják, hogy ez taktikai húzás volt, a következő három pont nagyon fontos nekik.
A ceremóniát Kata és Koszti Beloiannisz görög ortodox templomában szeretné megtartani. Hajniék még soha nem jártak görög ortodox templomban, tetszik nekik a hangulata. De mivel ők nem görög ortodoxok, ezért abban az esetben, ha itt lenne az esküvő, nekik a templom kertjében kellene kimondaniuk az igent. Kosztinak nagyon fontos, hogy ebben a templomban legyen a ceremónia, enélkül nem tudná sem ő, sem a család elképzelni az esküvőt. Hajniék a Duna partján szeretnék megtartani a szertartást, amire mindkét pár hajóval érkezne. A döntés során Kata és Koszti ragaszkodnak a templomi szertartáshoz, számukra elképzelhetetlen enélkül az esküvő. Zsolt a szemükben látja, hogy a végsőkig kitartanának az elképzelésük mellett, ezért elfogadják a templomkertet. Koszti megkönnyebbül.
Ezt követően mindkét pár kap egy-egy borítékot. Azt kell benne hagyniuk a borítékban, amelyik a maradék két pont közül fontosabb számukra. Ezt követően pedig előbb a ruhákat nézik meg, aztán a zenéket hallgatják meg, és csak ezután kerül sor a döntésre. Előbb Kata mutatja be ruháját, amire Hajninak az a reakciója, hogy “Jézusom, csak ezt ne. Bármit, csak ezt ne.” Hajni ruháját látva viszont Kata nem tudja elképzelni magát benne, habcsókhoz hasonlítja.
Hajni és Zsolt dj-t választottak, Kata viszont jazz zenét várt a gengszter stílus miatt. Nem érti, hogy miért lett dj. Koszti nem tudja elképzelni a dj-t esküvőn, csak egy hétvégi bulin. Ők egy görög zenét játszó zenekart választottak, ami a másik párnak nem tetszik, szerintük a lakodalom ne legyen görög táncház. A döntés során kiderül, hogy amit a borítékba beleraktak fontosabb pontként, azt megnyerik. Erre kiderül, hogy mindkettőjüknek a zene a fontosabb. Így mind a ketten nyertek, mindkettőjük zenei stílusa képviselteti magát az esküvőn. Mindkét pár nagyon boldog ettől a döntéstől.
De a ruhával kapcsolatban még nem dőlt el semmi. Kata úgy véli, hogy mivel ők engedtek az elején, ezért most Hajni igazán engedhetne. De Hajni hajthatatlan, így kvízjáték során fog eldőlni, kinek a ruháját viseljék a menyasszonyok az esküvőn. A vőlegényeknek kell a párjukkal kapcsolatos kérdéseket megválaszolniuk. Hajni és Zsolt nyer, Kata viszont elsírja magát.
A műsor történetében először kerül sor párhuzamos esküvőre. Hajni és Zsolt a templomkertben, Kata és Koszti pedig a templomban mondja ki az igent. Katának ez volt a pillanat, amiről mindig is álmodott, Hajni is meghatódik. Koszti izgult, Zsolt pedig a könnyeivel küszködött. Kata még Hajni ruhájában is jól érezte magát. A lakodalomban testőrök kísérik be a párokat a Keresztapa zenéjére. Hajniéknak ízlik a menü, Kata szerint viszont az esküvőre nem ez való. Alig várják, hogy a görög hagyományok szerint elkezdhessenek bulizni. Erre sem kell sokáig várni, eltáncolják a zorbát, amit minden görög fiúnak tudnia kell. Nem maradhat el a tányértörés sem, ezt Hajni és Zsolt is jópofa dolognak tartja, sőt, az ő násznépük is bekapcsolódik a táncba. Zsoltnak kellemes csalódást okoz a zene, nem kell sokáig kérlelni, hogy ő is táncoljon.
Mivel Hajni és Zsolt határozottabb párnak bizonyult a döntések során, ezért először ők választanak a két ajándék közül. A két menyasszonytánc összegét nyerik, összesen 86,000 forintot. Kata nagyon boldog, mindenképpen ők szerették volna elvinni a meglepetést. Kiderül, hogy nyereményük egy egyhetes egyiptomi utazás. Még soha nem voltak Egyiptomban, nagyon boldogok. Hajniék sem csalódottak, hiszen nagyon jól sikerült az esküvő.