Fátylat rá Viasat3 - Harmadik adás összefoglalója

Mielőtt a párok számára kiderülne, hogy kik a vetélytársak, Dóri attól fél, hogy a másik pár nem lesz barátságos, mosolygós. Csabi pedig attól tart, hogy túl extrémek lesznek az ellenfelek. Számára ez nem lenne összeegyeztethető a nézeteikkel. Megismerkedésük után mindkét oldalon pozitív a fogadtatás. Márió örül, hogy Erika és Csabi hasonló korosztály, mint ők, nem maradi stílusúak és konzervatívak, amit ő az öltözködésükből szűr le. De egy pillanatig sem érzi azt, hogy Erika és Csabi kemény ellenfelek lesznek a számukra. Ezzel szemben Erika úgy érzi, hogy Márióék a gyengébbek a két pár közül.
Az első pont, amiben dönteniük kell, az a menyasszonyi ruha. Dórinak egyáltalán nem tetszik Erika ruhája, szerinte teljesen ellentéte annak a modern, laza stílusnak, amit ők az esküvőre elterveztek. Dóri inkább gyöngyökkel, kövekkel díszített ruhát szeretne, ami viszont Erikának nem tetszik. Ez az a pont, amiből Erika egyáltalán nem enged, hajlandó lenne ezen akár egy éven keresztül is vitatkozni. Végül Dóri tiszteletben tartja Erika döntését és enged a ruhából. Ezzel saját bevallása szerint élete egyik legnehezebb döntését hozza meg.
A folytatásban Dóri és Márió esküvői helyszínére mennek a párok. Márió válogatott jégkorongozó volt, ezért az esküvői szertartást is egy hokipályán képzelték el. Csabi még soha nem állt jégen, Erika is idegesnek tűnik. Elképzelhetetlennek tartják, hogy egy korcsolyapályán házasodjanak össze. Ezek után a Szent István Bazilikához mennek, ugyanis Erikáék itt szeretnék kimondani a boldogító igent. Dóriék nem szeretnének egyházi szertartást, mert ez nagyon távol áll tőlük. Maximálisan kitartanak a jégpálya mellett. Erikáék átérzik, hogy ez mennyire fontos Máriónak, úgyhogy beleegyeznek a „jeges” esküvőbe, de bevallják, hogy ez a döntés csak a taktika része.
Erika és Csabi a lakodalmat egy elegáns étteremben képzelték el, ami viszont Márióék szerint túl kicsi. Ők szabadtéri, medencés környezetbe, egy strandra szerveznék a lagzit. Erikának – akinek gyerekkora óta víziszonya van – annyira nem tetszik ez a hely, hogy saját bevallása szerint sokkot kap. Szerinte ez egy komolytalan, hétköznapi helyszín, ami az ő násznépüknek sem tetszene. Márióék viszont olyan esküvőt szeretnének, ami mindenki számára emlékezetes marad, ezért választották ezt a különleges helyszínt. Dóri számára az a legfontosabb, hogy elvigyék a buli helyszínét. Ami végül sikerül is nekik, hiszen Erika és Csabi beleegyeznek, hogy a strandon legyen a lagzi. Dóri és Márió örömében Erika és Csabi nyakába ugrik.
A következő pont, amiben a pároknak meg kell egyezniük, az a zene. Egy Cadillac várja a játékosokat, Márió ugyanis útközben szeretné megmutatni, hogy milyen zenét képzeltek el az esküvőn. Egy dj barátjukat kérnék fel, hogy zenéljen a lakodalomban, Erikáék viszont nem boldogok ettől. Ők élő zenét szeretnének, méghozzá Erika testvéreit hívnák zenélni. Dóri és Márió szíve végül megenyhül attól, hogy Erikának rokonai vannak a zenekarban, így beleegyeznek az élő zenébe.
Az utolsó pont, amiben meg kell hozni a döntést, az az esküvői menü kérdése. Erika és Csaba nem szeretnének svédasztalt, ők a tálszervízes felszolgálás hívei. Ezzel szemben Dóri és Márió a svédasztalt preferálják, miközben azt hangoztatják, hogy nem fognak engedni ebben a pontban. Úgy tűnik, hogy nem jutnak dűlőre, úgyhogy más megoldáshoz kell folyamodni. A műsorvezetők megkérik a párokat, hogy csak egyikőjük maradjon, ők ketten fogják eldönteni az utolsó kérdéses pontot. Erika és Márió marad, nekik szócsatában kell dönteniük, melyikük elképzelése valósuljon meg. Végül Márió enged, számára tiszteletre méltó az, hogy Erika nő létére így tud küzdeni. 3-2-re Erikáék nyerik a párharcot, de a végső győzelemre még mindkét pár esélyes.
Az esküvő helyszínére, a Tüskecsarnok jégpályájára érkeznek a vendégek. Erika kicsit panaszkodik, hogy mennyire hideg van, illetve koszolódik a jégen a menyasszonyi ruha. Márió csapattársai a bevonulásnál sorfalat állnak, a szertartás alatt pedig lufikat durrogatnak. Dóri a bevonulásnál nem találja a vőlegényét, ezután pedig a vőlegény tanácstalan, hogy hova is álljon. Márió szeretné fogadásból megviccelni Dórit. Így ameddig csak tudja, halogatja az igen kimondását, de végül természetesen erre is sor kerül.
Erika már megbékélt a lakodalom helyszínével, a stranddal. Dóri kényelmetlenül érzi magát a ruhában, ezúttal ő az, aki panaszkodik. Az étellel Csabiék meg vannak elégedve, Márióékat viszont már csak a buli érdekli. Márió fel szeretné pörgetni kissé a hangulatot, úgyhogy beugrik a medencébe. Óriási a hangulat, nem telik el sok idő és már a násznép egy része is a vízben ünnepel. Nem számít sem a ruha, sem a smink, sem a frizura. A menyasszonytáncot Erika nagyon élvezi, Dóri viszont panaszkodik, hogy össze-vissza ráncigálták, a ruháján tapostak. Csabi elismeri, hogy a buli felülmúlta a várakozásaikat, Márióék pedig annak ellenére, hogy 3-2-re alulmaradtak Csabiékkal szemben, úgy érzik, győztesként jöttek ki a játékból és nagyon jól érezték magukat a lagziban. Mivel Erika és Csabi érvényesítette több pontban akaratát, ezért ők választanak először. Dórinak és Máriónak marad a másik doboz, amiről végül kiderül, hogy a menyasszonytánc összegét tartalmazza, összesen 181,500 Forintot. Erika és Csabi ajándéka pedig egy 500,000 Forint értékű bőr ülőgarnitúra, amire, mint kiderül, már régóta vágytak.