Fátylat rá Viasat3 - Nyolcadik epizódban sírva fakadt a menyasszony

A Fátylat rá! nyolcadik epizódjában egy jelmezbált idéző, illetve egy hagyományos értékeket képviselő elképzelés küzdött meg egymással. A rendhagyónak egyáltalán nem mondható adás azonban nem mindenki számára végződött happy enddel, sőt, a mécses is eltörött. Halloweeni hangulat és hagyományok
Kriszta és Gábor kapcsolata munkahelyi szerelemként indult három évvel ezelőtt, a férfi már akkor tudta, hogy Kriszta lesz gyermeke anyja. Így is lett, azóta kisfiuk született. Kriszta főállású anya, hobbija pedig a tánc. Gábor 13 éves kora óta színpadi játékkal és drámapedagógiával foglalkozik.
Számukra az esküvő egy nagy buli, ereszd el a hajam, ahol nem kell törődni tradíciókkal, családi hagyományokkal, hanem a mulatságé és a szórakozásé a főszerep. A pár eredetileg A halott menyasszony című animációs film stílusában képzelte el az esküvőjét, remélve, hogy ezzel kiborítják a násznépet.
Eszter és Attila tíz éve ismerik egymást. Ugyan a lány még csak 20 éves, azért szeretett volna ilyen fiatalon férjhez menni, mert úgy érezte, hogy Attilában megtalálta az igazit, ezért nem látta értelmét tovább várni a házassággal és a családalapítással. Attila kertépítőként dolgozik, szívéhez közel áll a természet, ezért az esküvőt is egy erdő közepén, szabad ég alatt, hagyományos stílusban gondolták el..  Elsőként a lagzi helyszínét tekintették meg a párok. Eszter és Attila egy festői, erdős környezetet mutatott Krisztának és Gábornak, amire Gábor úgy reagált, hogy ez őt bezárja, összenyomja, és itt egészen biztosan nem tudná magát jól érezni. Azonban később fordult a kocka, ugyanis az általuk elképzelt, várkertes megoldásra Attila is hasonlóképpen reagált. Miután mindkét pár ugyanazt kifogásolta a másik helyszínében, látható volt, hogy a közös döntés meghozatala sem lesz egyszerű.
Egyik pár sem engedett az elképzeléséből, ezért egy rajzos szituációban kellett helytállniuk a szerelemeseknek. A jövendőbeli férjnek a saját arája rajzát kellett kitalálnia, egyfajta Activity keretében, de ez egyik párnak sem sikerült. A műsorvezetők ekkor növelték a tétet: aki viszi a lagzi helyszínt, azé a ceremónia is. Ezzel, hogy megemelték a tétet, egy kis terhet vesznek le a vállunkról, hiszen egyszerre megnyerhetjük mindkettőt - kommentálta Attila, aki Eszterrel együtt reménykedett abban, hogy az ő álmuk teljesül majd. A ceremóniahelyszínt mindkét fél ugyanoda képzelte, mint magát a lagzit, ami természetesen újból feszültséget szült a párok között. Nem is nagyon próbálták titkolni, hogy a másik elképzelését lehetetlennek tartják. Ennek tükrében újból a műsorvezetők előtt találták magukat, ám ezúttal rajzolás helyett mutogatniuk kellett. Végül az utolsó pillanatban, amikor senki nem számított rá, Kriszta kimondta a helyes megfejtést, ezzel ő és Gábor nyerték mindkét pontot.
- Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy kimondja. Váratlanul ért minket mindenféleképpen, de el kellett fogadnunk - mondta el Attila, amihez Eszter annyit tett hozzá, hogy egyáltalán nem örülnek az események alakulásának, de elfogadják, mert a másik pár ügyesebb volt. A helyszín kiválasztása után a menü volt a soron következő pont, amiben meg kellett egyezniük a szereplőknek. Tulajdonképpen nem sokban különbözött a két elképzelés, mindkettő a hagyományosságot képviselte a maga nemében, és a főfogások egészben sütött húsok voltak. Ám Kriszta kifogásolta a másik pár fatálján felbukkanó, citromkarika-fülbevalóval díszített, sült csirkefejeket, Eszter pedig az egészben sült malacból nem evett, mert sajnálta az állatot. A műsorvezetők színe elé járulva a párok döntésre kényszerültek, de - a korábbiakkal ellentétben - Krisztáék engedtek a saját elképzelésükből a násznép érdekeit szem előtt tartva, mondván, hogy Eszterék főétele változatosabb.
A két pár zenei elképzelései azonban már nagyban eltértek egymástól. Eszter és Attila DJ-vel szerették volna a násznépet hangulatba hozni, ezzel szemben Kriszta és Gábor Ullmann Ottó egyszemélyes zenekarában, vagyis élőzenében gondolkodtak. Mivel azonban számukra az utolsó pont, vagyis a ruha kapott a rangsorban előrébb helyet, pusztán taktikai okokból átengedték a zene kérdését Eszteréknek.
Végül, de nem utolsósorban a menyasszonyoknak a ruhaválasztásában kellett megküzdeniük. Gábor jellemezte jól a szituációt, amikor kijelentette, hogy itt most kőkeményen elkezdődik a harc, ugyanis a menyasszonyok elképzelése még csak színvilágban sem egyezett meg. Eszter egy klasszikus vonalat képviselő, hosszú fátylas ruhát választott magának, amire Kriszta úgy reagált, hogy olyan, mintha lepedőbe burkolta volna magát. De amikor ő is megmutatta elképzelését, egy rövid, szobalányjelmezre hajazó fekete-fehér ruhát, Eszter szintén nemtetszését fejezte ki.
- Teljesen kiakadtam azon a ruhán, mindenhol be lehetett látni. Mivel egyikőjük sem volt hajlandó a másik ruháját elfogadni, ezért egymással kellett megküzdeniük, újból a kréta és a tábla segítségével. Az adásban ez volt a legfeszültebb pillanat, ugyanis mindkét vőlegény kitalálta a megoldást, a kérdés csak az volt, hogy melyikőjüknek ment ez gyorsabban. Gábor másfél, míg Attila közel három perc alatt fejtette meg a rajzot, így Kriszta és az ő ruhája nyert, aminek következtében Eszternél eltört a mécses, és vigasztalhatatlan volt. A szertartáson már nyoma sem volt annak, hogy bármelyik pár csalódott lenne. Bár Eszter és Attila kicsit furcsának tartotta a halloweeni díszítést, a bulira megbarátkoztak vele. Innentől pedig a hangulat tetőfokára hágott, a két násznép teljesen összeolvadt, és önfeledten szórakozott. A torta felvágása után a menyasszonytánc ideje is eljött, majd ezt követően az eredményhirdetésre is sort kerítettek. Mindkét pár azt vallotta, hogy ők már nyertek a műsorral, vagyis mindegy számukra, hogy melyik doboz tartalma kerül a tulajdonukba. Végül Kriszta és Gábor távoztak a menyasszonytánc összegével, Attila és Eszter pedig egy szárítógéppel és egy kerti grillsütővel gazdagodott.